ΑρχικήΟ ρόλος της ενυδάτωσης για το σώμα!

Ο ρόλος της ενυδάτωσης για το σώμα!

Ένα περιποιημένο σώμα είναι σημαντικό όπλο για την αυτοπεποίθηση μας και συμπληρώνει κατάλληλα την εικόνα ενός λαμπερού προσώπου. Η υγεία που αφορά στο δέρμα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία που πρέπει να αντανακλά το δέρμα του προσώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσωπική ικανοποίηση και τη σωστή ψυχολογική διάθεση.

Ενυδάτωση του σώματος είναι η αισθητική περιποίηση κατά την οποία με μια σειρά ενεργειών προσπαθούμε να βοηθήσουμε το δέρμα να διατηρήσει ή και να ανακτήσει τη χαμένη του υγρασία. Στην ουσία αναφερόμαστε στη συγκράτηση νερού στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, οι οποίες ρυθμίζουν την ποιότητα της εξωτερικής όψης του.

Η θεραπεία της ενυδάτωσης εφαρμόζεται τόσο σε περιπτώσεις αφυδάτωσης του δέρματος (όπου το δέρμα έχει ήδη χάσει μέρος του νερού των επιφανειακών του στιβάδων), όσο και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει εμφανής έλλειψη νερού και η μέθοδος εφαρμόζεται προληπτικά.
 
Η θεραπεία της ενυδάτωσης του δέρματος περιλαμβάνει πρώτον τον καλό καθαρισμό του και δεύτερον τη σωστή εφαρμογή των κατάλληλων προϊόντων ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σώματος. Η συχνότητα της θεραπείας κρίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος και τη δυσκολία της περιοχής. Για παράδειγμα όταν εφαρμόζουμε ενυδατικά προϊόντα μετα το μπάνιο ή το ντουζ, πριν πάμε για ύπνο ή το πρωϊ που ξυπνάμε, μπορούμε να κάνουμε περισσότερες από μία επαλείψεις αν χρειαστεί, ιδιαίτερα σε σημεία δύσκολα όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.
 
Καθώς το δέρμα αντιμετωπίζει καθημερινά επιθέσεις από αρνητικούς παράγοντες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να συγκρατήσει την φυσική του ισορροπία σε νερό, είναι σημαντικό να το βοηθήσουμε να διατηρηθεί απαλό και ελαστικό και να το προστατέψουμε από εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε καταστάσεις όπως έλλειψη απαλότητας και ελαστικότητας, ξεφλούδισμα ή ακόμα και ερεθισμό. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι όλα τα δέρματα χρήζουν υποβοήθησης σε αυτόν τον τομέα.

Τα καλλυντικά περιποίησης σώματος B∙EARTH είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη μάχη για την ενυδάτωση του σώματος. Ανακάλυψε τη μαγική συνέργεια της Οργανικής Αλόης, του Οργανικού Ελαιόλαδου και της Πανθενόλης και χάρισε στο σώμα σου την ενυδάτωση που του αξίζει!!