ΑρχικήΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ: Γράφει η φαρμακοποιός κα Καρατζά Αργυρώ

ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ: Γράφει η φαρμακοποιός κα Καρατζά Αργυρώ

Απλές Συμβουλές για να ξεκουράσετε τα μάτια σας!!
 
Γράφει η Φαρμακοποιός κα Καρατζά Αργυρώ
 
Τα μάτια, ένα από τα πιο δυνατά σημεία της ομορφιάς μιας γυναίκας, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα πρώτα σημεία που μπορούν να αποκαλύψουν την ηληκία της!! Πώς μπορούμε λοιπόν να τα βοηθήσουμε να ξεκουραστούν και να δείχνουμε πιο φρέσκιες και υγιείς?
 
1. Κάνουμε συχνά διαλείμματα: Κάθε φορά που κάνουμε μια δουλειά που απαιτεί συγκέντρωση, προσπαθούμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα περίπου 30 δευτερολέπτων ανά 20-25 λεπτά. Κοιτάζουμε χαλαρά ένα μακρινό αντικείμενο, μια εικόνα ή ακόμη και τη θέα έξω από το παράθυρο. Επιτρέποντας στα μάτια μας να στρέψουν κάπου αλλού την προσοχή, τα βοηθάμε να χαλαρώσουν και να αποβάλλουν την ένταση που πιθανόν να έχει συσσωρευθεί.
2. Κάνουμε μασάζ  και τα ξεκουράζουμε: Τρίβουμε τα χέρια μας, βάζουμε τις παλάμες μας στα μάτια μας και κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις για μερικά δευτερόλεπτα. Μπορούμε να βρέξουμε ένα καθαρό, βαμβακερό πανί ή μια πετσέτα με κρύο νερό (ή χαμήλι) και να την απλώσουμε σαν κομπρέσσα πάνω στα μάτια μας για 5 λεπτά για να τα ανακουφίσουμε από πίεση και ερεθισμούς. Τέλος, αν τα μάτια μας είναι κουρασμένα, το τσάι είναι η καλύτερη λύση. Παίρνουμε σακουλάκια τσαγιού και τα βάζουμε πάνω στα μάτια μας για λίγα λεπτά. 
3. Κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας: Ρυθμίζουμε την οθόνη του υπολογιστή ώστε τα γράμματα και οι εικόνες να έχουν μεγάλη ευκρίνεια, ρυθμίζουμε την καρέκλα ώστε να κοιτάμε ελαφρά προς τα κάτω στην οθόνη και γέρνουμε την οθόνη ώστε να καλύψει το βλέμμα μας. Δουλέυουμε, διαβάζουμε ή πλοηγούμαστε σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστά από την οθόνη. Αν νιώσουμε τα μάτια μας να καίνε, η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσουμε πάνω τους παγωμένες φέτες από αγγούρι.
4. Αφήνουμε για λίγο τα γυαλιά μυωπίας: Αν  έχουμε ήπιας μορφής μυωπία, προσπαθούμε να διαβάζουμε ή να χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή (γιατί όχι ακόμη και να δούμε τηλεόραση), χωρίς τα γυαλιά μας. Έτσι, τα μάτια μας ενεργοποιούνται, δεν «τεμπελιάζουν» και νιώθουν πιο άνετα. Αν πάλι αισθάνθούμε τα μάτια μας «ξηρά» από την καταπόνηση, η αλόη σε ένα βαμβάκι θα μας χαρίσει άμεση ανακούφιση
5. Φοράμε πάντα μα πάντα γυαλιά ηλίου: Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την προστασία των ματιών μας ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.επιλέγουμε προσεκτικά τα γυαλιά ηλίου μας ώστε εκτός από στυλ και κομψότητα να μας προσφέρουν και την καλύτερη δυνατή προστασία!!
6. Επιλέγουμε προσεκτικά τα προϊόντα ομορφιά ματιών: Υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς που μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε πιο υγιές, λαμπερό και νεανικό βλέμμα. Επιλέγουμε πάντα πολύ προσεκτικά τα προϊόντα που ανταποκρίνονατι στις ανάγκες μας, διαβάζοντας τις οδηγίες και τα συστατικά που περιέχουν και ζητώντας βοήθεια από εκειδικευμένους επαγγελματίες.
 
Το Φαρμακείο της κας Καρατζά Αργυρώς βρίσκεται στην
Εθνικής Αντιστάσεως 96, Νέα Αρτάκη, Έυβοια.
Τηλ 22210 44646