ΑρχικήH ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ: Γράφει η Φαρμακοποιός κα Κατερίνα Βασιλειάδη

H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ: Γράφει η Φαρμακοποιός κα Κατερίνα Βασιλειάδη

 Απλές συμβουλές για τη σωστή περιποίηση του γυναικείου προσώπου.

Γράφει η Φαρμακοποιός κα Βασιλειάδη Κατερίνα 

 

Λένε πως στα 20 μας έχουμε το δέρμα με το οποίο γεννηθήκαμε, στα χρόνια που έπονται όμως έχουμε το δέρμα που μας αξίζει! Και επειδή όλες μας έχουμε κοινούς εχθρούς τις πρώτες ρυτίδες, αφυδατωμένη επιδερμίδα, απώλεια σφρηγιλότητας, καφέ κηλίδες, έχουμε και στο πλευρό μας ένα κοινό σύμμαχο. Τα προϊόντα ομορφιά μας! Ο σωστός καθαρισμός κι η κατάλληλη κρέμα του προσώπου πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια, μια πρωϊνή και νυχτερινή ρουτίνα.
 
Ναι, οφείλω να παραδεχτώ πως αν δεν ήμουν στο χώρο που βρίσκομαι, ίσως και να μη γνώριζα τόσα, να μη χρησιμοποιούσα τα καθημερινά μου αυτά προϊόντα και πιθανόν να ήμουν και επιφυλλακτική σε όσα ακούμε. Κάθε μέρα  βλέπουμε και ακούμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα που στόχο έχουν την υγεία και την εμφάνισή μας, και τελικά την ευεξία και αυτοπεποίθησή μας. Πόσο σημαντικά, όμως, είναι τελικά όλα αυτά;
 
Πάρα πολύ! Κι ευτυχώς πλέον, σας λέω με πάσα ειλικρίνεια, δεν είναι πολυτέλεια ούτε χρημάτων, ούτε χρόνου. Το πρόσωπό μας είναι ο καθρέφτης μας, έχουμε ανάγκη, λοιπόν, να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα και υγεία που του αξίζει. Ο καθαρισμός του δέρματος είναι κάτι παραπάνω από απλό πλύσιμο με νερό. Μια βασική ρουτίνα περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση, ενυδάτωση πρωί και βράδυ. Θα ήταν καλύτερη η πρωϊνή ενυδατική κρέμα μας να περιέχει και αντιηλιακή προστασία, ενώ το βράδυ να προσθέταμε και κρέμα ματιών.
 
Καθώς στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία του δέρματος αυξάνεται προκαλώντας επιδερμική απώλεια νερού, βραδινός καθαρισμός χρειάζεται για την καταπολέμηση της γήρανσης και αφυδάτωσης του δέρματος. Εξάλλου, τη νύχτα η ροή του αίματος στο δέρμα είναι εντονότερη κι έτσι γίνεται καλύτερη απορρόφηση και κυκλοφορία των συστατικών. Επιπλέον, ο καλός καθαρισμός το βράδυ στοχεύει και στην απομάκρυνση λαδιών, μικροβίων και νεκρών κυττάρων από τη διάρκεια της μέρας αυξάνοντας, έτσι, τους πόρους μας, ενώ ο πρωϊνός καθαρισμός εμποδίζει την έντονη δημιουργία λιπαρότητας μέσα στη μέρα. Τα προϊόντα που θα επιλέξουμε πρέπει να γίνουν με βάση τον τύπο δέρματός μας και τι μας ταιριάζει καλύτερα και γι'αυτό υπάρχουν οι ειδικοί που πρέπει να συμβουλευόμαστε συχνά.
 
Μας αξίζει νεανικό πρόσωπο, σφριγηλό κι υγιές σώμα, λαμπερά μαλλιά!
 
Βάλτε, λοιπόν, την καθημερινή περιποίηση στη ζωή σας όσο κουρασμένες ή πιεσμένες κι αν νιώθετε, σας εγγυώμαι ότι θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα διατηρώντας μια υγιή επιδερμίδα για χρόνια!
 
Και η ομορφιά είναι θέμα συνήθειας...!
 
 
Το Φαρμακείο της κας Βασιλειάδη Κατερίνας βρίσκεται στη
Λ. Κηφισίας 256, Νέο Ψυχικό Αττικής
Τηλ 210 6718116