ΑρχικήΦυτικά Βλαστοκύτταρα: Η επανάσταση της κοσμετολογίας.

Φυτικά Βλαστοκύτταρα: Η επανάσταση της κοσμετολογίας.

Τι είναι τα Φυτικά βλαστοκύτταρα και γιατί θεωρούνται επανάσταση στην κοσμετολογία?
 
Με την κοσμετολογία και τη δερματολογία να κάνουν διαρκώς αλματώδη βήματα προκειμένου να χαρίσουν στις γυναίκες το αιώνιο όνειρο της άψογης επιδερμίδας, τα φυτικά βλαστοκύτταρα μπαίνουν δυναμικά στον κόσμο της κοσμετολογίας, καθώς επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση, συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, αύξάνουν τη σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης και βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
 
Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τα φυτικά εκχυλίσματα στις θεραπείες ομορφιάς. Τα παραδοσιακά φυτικά εκχυλίσματα περιέχουν ενεργά μόρια (πολυφαινόλες, πολυσακχαριτες, αμινοξέα) που κάνουν θαύματα για το δέρμα. Έχουν αντιοξειδωτικη δράση, ενυδατώνουν, χαρίζουν λάμψη, προάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου και τη διαδικασία ανάπλασης. Γιατί όμως τα φυτικά βλαστοκύτταρα θεωρούνται ανώτερα από τα συνήθη φυτικά εκχυλίσματα; Η πολλαπλά ευεργετική τους δράση οφείλεται στην κατά πολύ υψηλότερη συγκέντρωση των αναγεννητικών παραγόντων σε σχέση με τα εκχυλίσματα, καθώς και στο ότι δεν προσφέρουν μια δράση τη φορά αλλά όλες τις παραπάνω συγχρόνως.
 
Η χρήση Φυτικών βλαστοκυττάρων προσφέρει ταυτόχρονα:
 
Αντιγηραντική δράση – Συσφικτική δράση – Αντιοξειδωτική δράση
Ενυδάτωση – Λάμψη / Φωτεινότητα – Σφριγηλότητα
Την ικανότητα αντικατάστασης αντί μόνο επιδιόρθωσης των κατεστραμένων κυττάρων του δέρματος.
Δεν υπάρχει ηθική διαμάχη ως προς τη χρήση τους.
 
Κατά συνέπεια, τα φυσικά καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν εκχυλίσματα που προέρχονται από φυτικά βλαστοκύτταρα έχουν την ικανότητα να προάγουν τον πολλαπλασιασμό υγιών κυττάρων και την προστασία από ακτινοβολία UV-που προκαλεί κυτταρική βλάβη σε ανθρώπους. 
 
Οι θεραπείες εφαρμογής τους στο πρόσωπο, αποτελούν έναν εξελιγμένο, φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο αντιγήρανσης, αφού εκμεταλλεύονται όλα τα πολύτιμα στοιχεία της φύσης. Τα φυτικά βλαστοκύτταρα περιέχουν ένα σύνολο από συστατικά, όπως βιταμίνη C, αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν το δέρμα από τους βλαπτικούς μηχανισμούς της σύγχρονης ζωής και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν την ορθή εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος και παρεμποδίζουν την κατάλυση και καταστροφή τόσο του ίδιου, όσο και του δομικού κολλαγόνου από συγκεκριμένα ένζυμα. Η συνδυαστική χρήση φυτικών βλαστοκυττάρων, υαλουρονικού οξέος και βιταμινών περιέχει σημαντικές ενυδατικές, συσφικτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιτυγχάνει ένα ολοκληρωμένο αντιγηραντικό αποτέλεσμα.