ΑρχικήΛεβάντα: Το νεραϊδένιο βότανο!!

Λεβάντα: Το νεραϊδένιο βότανο!!

Λεβάντα, το ταπεινό βότανο με τις μαγικές ιδιότητες!!
 
Η Λεβάντα είναι ένα υπέροχο φυτό με αρωματικά μοβ άνθη και «μαγικές» ιδιότητες τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Φυτρώνει στις ορεινές ζώνες της Μεσογείου, σε ηλιόλουστα και πετρώδη εδάφη αλλά ευδοκιμεί και σε όλη τη νότια Ευρώπη, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Το όνομά της, «lavender» προέρχεται από την λατινική λέξη lavāre που σημαίνει πλένω, καθαρίζω. Συμβολίζει τη ζωή και το θάνατο και είναι το σύμβολο της αφοσίωσης. Επίσης συμβολίζει την αγάπη, τον έρωτα, τη στοργή, την αγνότητα, την καθαρότητα, την προστασία, τη μακροζωία, την αναγνώριση, την επιμονή και την ειρήνη!!
 
Είναι ένα βότανο με εκπληκτική «ενέργεια» και πολλές καλλυντικές εφαρμογές.
 
1. Χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία ως καταπαρϋντικο σε ευαίσθητα και ευερέθιστα δέρματα και χαρίζει υπέροχο αίσθημα χαλάρωσης.
2. Λόγω της φυσικής αντιφλεγμονώδους δράσης της, μειώνει τις κοκκινίλες και το πρήξιμο, τις δυσχρωμίες και τις πανάδες.
3. Η ενυδατική δράση της είναι σημαντική για τα ξηρά, θαμπά και άτονα δέρματα και είναι κατάλληλη για ήπιο καθαρισμό σε περίπτωση ακμής ή δερματικών παθήσεων.
4. Υποστηρίζεται πως έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και για αυτό το λόγο θεωρείται ιδανική για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων και την ανακούφιση του πόνου από εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων.
Δικαίως λοιπόν, η ταπεινή κατά τα άλλα Λεβάντα, θεωρείται ένα από τα 20 σημαντικότερα καλλυντικά και θεραπευτικά βότανα που μπορεί να μας προσφέρει η Φύση!!